Intercom FAQ

Op deze pagina vindt u antwoorden op frequently asked questions omtrent ons intercom systeem.

Nieuwe Intercom aansluiten op de app? Hoe werkt dat?

U heeft een nieuwe intercom van SecurityBird of u heeft een nieuw appartement waarin een SecurityBird intercom is geïnstalleerd. Graag wilt u gebruik maken van de gratis app, waarin ook uw eventuele SecurityBird alarm en camerasysteem in staan. Heeft u nog geen alarm, vraag dan even naar onze scherpe aanbiedingen.

STAP 1 = Op uw intercom scherm, klik op instellingen.

STAP 2 = U komt nu in het instellingen menu

STAP 3 = Klik op het WIFI icoon aan de rechterzijde. Tweede icoon van boven. 

Zorg er allereerst voor dat uw intercom is aangesloten op het internet. Zorg dat het WIFI schuifje op groen staat. Selecteer uw WIFI netwerk en vul de benodigde gegevens in.

STAP 4 = Klik vervolgens op het icoontje rechts onderin, met de schuifjes. U komt nu op het geavanceerde instellingen scherm. Hier klikt u op ‘configuratie’. 

Het systeem vraagt om een wachtwoord. Dit wachtwoord staat achterop uw scherm op een SecurityBird sticker.

STAP 5 = U komt nu in het geavanceerde instellingen menu. Verander hier alleen parameters als u weet wat u doet.

STAP 6 = Klik nu op het gereedschapsicoontje, rechts onder. 

Klik vervolgens op ‘App-account ontkoppelen’. Een eventuele vorige bewoner of gebruiker wordt nu de toegang ontzegt tot uw intercom. Wel zo veilig.

Vervolgens klikt u op ‘Instellingen Hik-Connect-service’

 

 

STAP 7 = U gaat nu de intercom koppelen aan de app op uw telefoon. Zorg ervoor dat het schuifje Hik-Connect-Service inschakelen op groen staat.

Vervolgens voert u een verificatiecode naar wens in. Soms moet u even op terug klikken en weer op ‘Instellingen Hik-Connect-service’ om deze code actief te maken.

Heeft u de HIK-Connect app nog niet. Scan dan de linker QR-code met uw mobiele telefoon om de app te downloaden.

Tenslotte, kunt u in de HIK-Connect app (op uw telefoon), rechtsboven op de + klikken. U scant nu de rechter QR-code (in het voorbeeld een rood vakje vanwege de veiligheid). U intercom zal nu verschijnen in uw app.

Veel gebruiksplezier!